Παρασκευή 3 Αυγούστου 2012

post υπέρ της αυτογνωσίας

Γειά σας!!! Πως σας έπεσε η πανσέληνος προχτές? Εμένα λιγο βαριά, αλλά τέλος πάντων...χαχα


Τον τελευταίο χρόνο έχω προβληματιστεί βαθέως για τη ζωή και τις καταστάσεις
που προσελκύουμε σε αυτή, για τον ρόλο που παίζει η ψυχολογία στη μοίρα μας κτλ.
Αγόρασα ένα βιβλίο που είχε 50 τεστ προσωπικότητας, που βοηθάει να βελτιώσεις τον εαυτό σου
και συγκεκριμένα ένα τεστ μου έκανε εντύπωση:


Έλεγε να κάνεις τέσσερις λίστες:  1)με χαρακτηριστικά που έχεις και φαίνονται  2)λιστα με τα κρυφά σου χαρακτηριστικά, και 3, 4) να δώσεις σε φίλους και γνωστούς σου να συμπληρώσουν τις παραπάνω λίστες εκ νέου.
Είναι τρομερά ενδιαφέρον να δεις τις ομοιότητες και διαφορές ανάμεσα στις λίστες που συμπληρώνεις εσύ και αυτές που δείχνουν την εικόνα που δίνεις προς τα έξω!!! Μπορεί να μην έχουν ούτε ένα κοινό στοιχείο!!.


π.χ.
Παλαιότερα είχα θέμα με τα κοπλιμέντα, ήταν τραγικό, όποτε κάποιος μου έκανε κοπλιμέντο εγώ το εκλάμβανα ως ψέμα και προσωπική επίθεση!!! Οπότε αντί για να με "ανεβάσει" με έκανε πιο ανασφαλή!. Τραγικό. Αλλά πρέπει να είναι συχνό φαινόμενο πιστεύω.


Μόνο πρόσφατα άρχισα να "αφουγκράζομαι" αυτά τα διακριτικά σχόλια που μου κάνουν
έστω και ανεπαίσθητα σε μια συζήτηση. Τα λαμβάνω υπόψην και δεν είμαι τόοοοοσο καχύποπτη πια. Γιατί η λογική λέει (και η επιστήμη της στατιστικής) πως όταν κάτι το βλέπεις μια, το βλέπεις δύο, το βλέπεις 3, το βλέπεις 1013, εεε, τότες δεν είναι και τόσο τυχαίο! Αξίζει να το ψάξεις.


π.χ.
Έχω ακούσει ακόμη και από ανθρώπους που με γνωρίζουν ελάχιστο πως "είμαι δυνατή και με αυτοπεποίθηση". Εν τω μεταξύ η αυτοπεποίθησή μου είναι ΠΑΤΟΣ ειδικά φέτος, αλλά λέω
,βρε να το πάρει το ποτάμι, λες να έχω τελικά αυτοπεποίθηση?? Και από που πηγάζει άραγε αυτή η αυτοπεποίθηση?


Λοιπόν, για να μην χάνετε άλλο χρόνο (τώρα το καλοκαίρι όλοι τρέχουνε με τις θάλασσες και τις βόλτες και τις συναυλίες, πού να μπαίνεις στο μπλογκ) σας χαιρετώ, να περάσετε καλά, να φοράτε αντηλιακό, καπέλο και γυαλιά ηλίου (φωτογήρανση calling) και όταν έχετε χρόνο να ψάξετε αυτό το τεστάκι που αναφέρεται παραπάνω!!!Θα ξαφνιαστείτε :))


Και αυτό το τεστ με τα love languages, υπέροχο!!
http://www.5lovelanguages.com/assessments/love/


ΦΙΛΙΑ, ΦΙΛΙΑ     LOVE,
yuna

2 σχόλια:

  1. Είμαι σε άδεια από τη δουλειά και από το βλογ μου. Παρόλα αυτά πόσο να κρατηθεί κανείς μακριά από τη βλογόσφαιρα; Θα ψάξω για τα τεστ, μια που κάθομαι!
    Κοίτα να δεις τώρα κι εμένα όταν μου κάνουν κομπλιμέντο η πρώτη σκέψη είναι ότι κάτι θέλουν από εμένα. Αν είναι και από τον εργοδότη μου τότε η σκέψη είναι: "Ωχ πάλι θα με αφήσει δυο μήνες απλήρωτη".
    Καλά να περνάς! Καλημέρα και φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αθηνά μου σε είχα "γραμμένη" τόσους μήνες στο συγκεκριμένο σου σχόλιο... Συγχώρεσέ με, δεν ήξερα τι έκανα!
    Εννοείται ότι συμφωνώ με τα παραπάνω λεγομενά σου..
    ΦΙΛΙά πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αφήστε μήνυμα μετά από τον χαρακτηριστικό ήχο.
*ΜΠΙΙΠ*